Repàs del 2018

Articles

Celebram un nou any, però mai ens podem oblidar del que ha passat. A mode de recordatori, aqui vos presentam 10 de les series més interessants, atrevides o simplement excel·lents de l’any 2018.

‘La maldición de Hill House’ (Netflix)

El concepte de serie de terror no antològica, que segueix una única historia en lloc de fer capítols continguts (Black Mirror, per exemple, es una serie antològica), es un molt poc treballat, American Horror Story seria l’única serie d’aquest tipus però s’ha convertit en una paròdia de si mateixa. Per tant, com a fan del terror clàssic he estat gratament sorprés per aquesta sèrie.

Tracta un tema molt vist a altres mitjans de ficció, la casa encantada, però amb un angle nou: tot està contat en retrospectiva per els membres de la família que escaparen vius de la casa fa una trentena d’anys, centrant-se més en les repercussions del terror, que el terror en si mateix. Hi ha per regalar, però l’objectiu de la serie no es espantar, sinó contar una historia (sorprenentment) emocional, permitent a espectadors no acostumats al horror adentrar-se en aquest món i però amb suficient material per als fans experimentats del gènere.

Tracta temes com la depressió, l’adicció o l’arrepentiment per decisions que ja no es poden cambiar. Gràcies als diners de Netflix i l’ambició de Mike Flanagan, el director, es pot permetre la millor direcció que he vist en molt de temps, tant a la petita com a la gran pantalla. Molt recomanable.

 

‘POSE’ (HBO)

 

S’autoestableix com una sèrie musical ambientada als anys vuitanta de l’anterior segle, a Nova York, i ens introdueix al món de les “cases”, on els marginats LGTB d’aquella època disposen d’un llar a canvi de sometrer-se a una mare superiora, que li guiarà.

 

El desig de destacar a l’ambientació i el realisme, li fa oblidar els personatges, que si bé poden arribar a destacar com al cas de Dominique Jackson ‘Elektra’, estàn molt descuidats.

Encara així, és sense dubte una de les sèries de l’any, que reivindica aquest món dels suburbis de NY, i la repressió a la que es sotmès el món LGTB.

 

‘Kidding’(Movistar+)

 

Jim Carrey no es únicament un actor més de comèdia, ja en ‘El show de Truman’ ens mostra la seva faceta més dramàtica, i a aquesta sèrie desenvolupa un personatge molt més realista.

 

“Mr Pickles” es un símbol televisiu de bondat i educació, al que no li queda poc per perdre el cap. Una història destructiva darrere el personatge que interpreta, serà el que marcarà la diferència a aquesta sèrie.

 

‘El método Kominsky’ (Netflix) 

Sorprenentment Chuck Lorre ha aconseguit crear una tragicomèdia magistral, aconseguint ajuntar a dos titans del cinema, Michael Douglas i Alan Arkin, per fer-nos sofrir i riure. Només el primer capítol ja ens fa riure i plorar, donant testament al gran treball que hi ha darrera aquesta producció. Pot ser un poc difícil de veure a vegades si qualcú proper ha sofrit el mateix que els protagonistes, però el missatge de la serie es positiu a més no poder.

Mira lo que has hecho’ (Movistar+) 

Berto Romero no ens ha deixat indiferents amb la nova sèrie de producció El Terrat, on ens presenta la paternitat des de un punt de vista… peculiar, amb Romero i Sandra com personatges principals.

 

L’equilibri entre riure i plorar es extraordinari, sempre destacant la naturalitat de la història i els elements necessaris perquè sigui narrada.

 

Pròximament sortirà la segona temporada que esperem ansiosos.

 

‘Counterpart’ 

 

Howard Silk (J. K. Simmons), un funcionari en una empresa d’espionatge de EEUU, es veu afectat per el portal que amaga la seva empresa, i protagonitzarà aquesta comunicació entre els dos mons.

 

HBO treballa excel·lentment bé l’ambientació i la fotografia, però de nou, és desmuntaria sense Simmons, qui dóna el punt d’excel·lència a la sèrie, i fa que sense cap dubte, sigui una de les series del moment.

 

‘Killing Eve’

 

Killing Eve és una sèrie produïda per Sid Gentle Films per a la BBC Amèrica, estrenada el 18 d’abril de 2018 i protagonitzada per Sandra Oh i Jodie Comer.

És una producció de gran interés públic per la seva trama enganxosa i que des del primer episodi et té expectant. Si sou “fans” de les sèries de intriga i misteri és la sèrie, de 8 episodis de la 1ª temporada i amb una 2ª esperada, perfecte per vosaltres.

Killing Eve elegida com la millor sèrie de 2018 per la revista TIME, encara no té data d’estrena de la 2ª temporada però es sap que la podrem disfrutar a partir de la primavera de 2019.

 

‘Trust’ 

A Trust, una mini serie distribuïda per HBO, veim com un jove aventurer endeutat per problemes del passat, torna a casa per demanar els doblers a la família.

Aquesta producció ha estat positivament criticada i qualificada com una gran sèrie de comèdia negra, on hi participa el cèlebre actor Donald Sutherland i el debutant actor Harris Dickinson, amb l’aparició estel·lar de Brendan Fraser.

Es recomanada a persones d’interès històric, amb gust a la combinació de gèneres i al salts temporals.

 

‘Arde Madrid’ (Movistar+) 

 

Paco León i Anna Costa ens presenten una sèrie original, ens transporta a la Madrid el 1961 i les aventures de Ava Gardner (Debi Mazar) en plena dictadura franquista.

 

Anamari (Inma Cuesta) i Manolo (Paco León), protagonitzaran aquesta sèrie en blanc i negre, amb boníssima ambientació, acompanyats per Pilar (Anna Castillo), una actriu nova a la que val la pena tenir l’ull damunt.

 

Personal i incisiva en els detalls que mai s’havien acabat de tractar. Així és aquesta sèrie.

 

‘Norsemen’ (Netflix) 

Aquesta comèdia noruega comença com una paròdia de Vikings, la serie publicada a Espanya per HBO, però passa de 0 a 100 en el primer capítol i es fica amb qui pot i amb el que pot. Sorprenentment l’humor noruec no decepciona i gràcies als més que notables valors de producció i les excel·lents interpretacions, s’eleva per damunt de les comèdies “caca, cul” americanes. Aquest es un gran exemple de per què deuríem obrir les nostres fronteres culturals i de per que l’humor es tan important.

 

2 thoughts on “Repàs del 2018”

  1. Juli Març 5, 2019 11:51 pm

    Can you inform me what system are you utilizing on this
    web site?

    • AdminS Març 6, 2019 12:41 pm

      We are using wordpress, modified with a host to change the url.

Post a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*