House of Cards

Articles

House Of Cards ens ha acompanyat des de el 2013, quan Netflix encara no era coneguda.

David Fincher es va posar al capdavant dels dos primers capítols, amb Frank Underwood (Kevin Spacey) i Claire Underwood (Robin Wright). Netflix mostrava així les seves cartes, una plataforma online que compta amb producció pròpia, amb molt de capital darrera i un desig d’ampliació inimaginable.

 

El poder. Les ansies. La presidència dels Estats Units. Corrupció. Violència.

L’origen és una mini-sèrie presentada en 1990 amb el mateix nom.

La política resultava monòtona fins ara. Es presenta com la batalla constant que és, sense botar cap detall en les discrepàncies polítiques i, el que realment fa un funcionari com Frank.

 

 

90 “La producció és tan elegant i ben executada com qualsevol que es pugui esperar d’aquest calibre de talent i un partit per a la majoria dels programes de cable de gamma alta”.

– Roth Cornet / IGN

100 “Sigui quines siguin les seves imperfeccions menors, la Casa de les Targetes és un gran èxit”.

– Ed Bark / Uncle Barky

 

 

SPOILER ALERT:


 

House of cards, més enllà d’una política ficticia.

La política tractada en aquesta sèrie es una carrera de poder, així ho ha volgut presentar el seu creador, Beau Willimon, qui crítica el sistema polític dels Estats Units d’Amèrica.

 

Els EEUU sempre han presumit de ser el primer règim demòcrata del món, però això no provoca que sigui just. La càmera té un poder immens, i un control exhaustiu pot destruir aquesta suposada democràcia. Frank Underwood és un personatge de ficció, però no s’allunya de la realitat. Al llarg de la sèrie, avança mitjançant assassinats, mentires, traïcions,… el que sigui necessari.

 

Frank arriba a ser el president dels EEUU, consolidant relacions amb enemics, o amb amenaces. És intel·ligent, jugant i provocant tot allò a que s’enfronta. Mostrant la realitat de la política, al llarg de 6 temporades.

 

Post a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*